Natulistic, natuurlijke producten en advies voor hond, kat en paard

Metazoa Esparcette brok 20kg

VOORLOPIG NIET LEVERBAAR!

Metazoa Esparcette brok 20kg
24.95 *Prijzen zijn inclusief btw
Esparcette bevat van nature looizuur. Iets specifieker: oligiomere en polymere proanthocyaniden. Ookwel gecondenseerde tanninen genoemd. De esparcette van Metazoa bevat hier gemiddeld 7% van. Deze stoffen hebben een werkzaamheid tegen endoparasieten. Bijvoorbeeld wormen zoals de bloedworm. Het zorgt in de darmen voor een onaangenaam milieu voor wormen. Daarnaast hebben ze een ontstekingsremmende werking en zorgen ze dat beschadigd weefsel sneller hersteld wordt.
Esparcette is zeer geschikt voor  paarden met CPL, Insuline resistentie, cushing en hoefbevangenheid omdat het geen granen en toegevoegde suikers bevat maar wel veel vezels en mineralen/vitaminen.
Esparcette is een vlinderbloemige die door middel van wortelknolletjesbacteriën stikstof (N²) uit de lucht bindt zodat het beschikbaar komt als voedingsstof voor de plant. Vlinderbloemigen hebben daardoor meestal een hoger eiwitgehalte dan niet-vlinderbloemigen. Dit zijn biologisch hoogwaardige eiwitten voor paarden. Deze zijn nodig om spieren op te bouwen. Zonder goede eiwitten is een goede spieropbouw onmogelijk.
Esparcette kan gegeven worden als aanvulling op hooi. Paarden zijn er dol op. Dit product hoeft niet nat gemaakt te worden maar het mag wel. Als je het nat maakt komt er een heerlijke geur vrij. Paarden eten het doorgaans dan nog liever.

Esparcette van Metazoa is gemaaid, gehakseld en vervolgens in schone lucht gedroogd. Hierna is het ingepakt in 15kg balen. Hierdoor is het een heel zuiver product met zo min mogelijk bewerking en zonder enige toevoeging. Het bevat dan ook een zeer hoog percentage van het gezonde bladstof. Zeer geschikt om een slobber van te maken.

Voederadvies
Product nat voeren! Voor gebruik minimaal 15 minuten laten weken in water. Na 1 uur zet het product niet meer verder uit.

Dosering = per paard verschillend maar als richtlijn kan onderstaande als start worden aangehouden.
- Kleine pony's: Ongeveer 100 gram per dag
- Pony's: Ongeveer 150 gram per dag
- Paarden: Ongeveer 300 gram per dag
Gebruik per 50 gram brok circa 100 ml water.

Analyse
Inhoud            Percentages
Ruw eiwit            12,8%
EW Paard            0,46
Ruwe celstof            27,1%
Ruwe anorganische stof    12,5%