Catoils Omega 3 Vital voor katten 100ml

Geconcentreerde visolie

Catoils Omega 3 Vital voor katten 100ml
32.95 *Prijzen zijn inclusief btw
CatOils Vital, zuivere visolie met hoge dosering Omega 3.


Dosering 1 x daags:
0,2 ml per kg lichaamsgewicht = 1 ml/5kg.
Kan over het voer gegeven worden.

Twee spuitjes van 1 ml (voor een gewicht van 5 kg) zijn bijgevoegd, om makkelijk te doseren.

Bevat sterk geconcentreerde vetzuren EPA, DHA en ETA met toegevoegde natuurlijke vitamine E. Is goed gezuiverd door speciaal extractieproces en vrij van verontreiniging met PCB’s en zware metalen.

De herkomst van de vis is verantwoord, de diepzee-vissoorten worden gevangen zonder dat het toekomstige behoud ervan in gevaar wordt gebracht.

Vetten hadden tot voor kort een slechte reputatie: ze maken dik en wie zijn dieren gezond wilde houden kon ze het beste zo min mogelijk vetten geven. Deze stelling is de afgelopen jaren behoorlijk genuanceerd. Een groeiend aantal onderzoeken toont aan dat de inname van ‘goede’ vetten juist onmisbaar is voor de gezondheid van zowel dier als mens en kreten als ‘verrijkt met EPA en DHA’ of ‘rijk aan Omega-3’ staan prominent op de verpakking van alles wat zich maar wil verkopen: vetten zijn een hype … Let daarom op de juiste vorm en hoeveelheid per ml.

Omega-3 in de vorm van EPA en DHA vetzuren is heel belangrijk voor de verhouding Omega-3 en Omega-6. Door het gebruik van plantaardige olie en vetten in honden- en kattenvoeding is de Omega-6 factor veelal te hoog. Dieren kunnen Omega-3 niet zelf maken waardoor het een essentieel vetzuur is wat moet worden toegevoegd aan het voer.